Top 3 beste HP gaming laptops voor serieuze gamers

21 april 2022
HP
Anker

[]

Gaming laptops zijn er in ontelbaar veel variaties met verschillende generaties processoren tot concurrerende merken die met steeds meer cores en threads jouw hart proberen te veroveren. HP schuift vooral HP Omen als gaming serie naar voren. Maar er zijn ook andere opties!

Wij gaan met deze top 3 gaming laptops van HP dieper in op de hardware, extra’s en voordelen van elke laptop én de gevolgen hiervan op jouw gameplay. Want degelijke hardware maakt het verschil tussen vloeiende beelden of lagging en lange laadtijden.

Onze top 3 richt zich op verschillende gebruikers met verschillende budgetten, maar met een grote liefde voor intensief gamen. Wil je onmiddellijk beginnen zonder zelf te moeten bouwen én zonder telkens zelf hardware te moeten upgraden en ineen te puzzelen? Dan raden wij deze top 3 aan:

1. HP Omen 15 met 32 GB intern geheugen

2. HP Omen 15 met 16 GB intern geheugen

3. HP Pavilion Power 15

Anker

[]

Waarop moet je letten bij het kiezen van een gaming laptop?

Anker

[]

HP Koeling

Koeling

We weten dat er ook nadelen verbonden zijn aan laptops. De grote olifant in de kamer is koeling. Waar je bij een desktop kan kiezen voor uitgebreide ventilatie, is dat bij een laptop iets lastiger.

Daarom is het belangrijk om hierover na te denken: waar gebruik ik de laptop en voor wat? Zit ik bijvoorbeeld in een koele ruimte? Heeft de laptop die ik heb gekozen hiervoor extra voorzieningen?

Omen Tempest Cooling van HP kiest bijvoorbeeld voor een ventilatie aan drie kanten en een luchtstroom via vijf kanalen voor het koel houden van je systeem, zelfs bij langdurig gamen.

HP Energieverbruik

Energieverbruik

Ook een belangrijk punt: hoe lang gaat de batterij mee? Kies je voor een laptop, dan kies je voor opties en multifunctioneel werken. Maar hou voor een optimaal gebruik ook rekening met energieverbruik en met toegang tot een aansluiting om op te laden.

Reken erop dat je met een gaming laptop je batterij intensief zal gebruiken. Is er een optie tot Fast Charging? Dan laad je de helft van je batterij op in nog geen uur. Zeker een meerwaarde bij gaming laptops!

HP Sound

Sound

Let ook op de audio, wat vaak een onderschatte functie is bij laptops. Aangezien je je laptop vooral onderweg wilt gebruiken, wil je toch een helder geluid zonder overal externe boxen mee te moeten sleuren.

HP begreep dit probleem en biedt een oplossing. Onze onderstaande top 3 HP gaming laptops hebben namelijk audio van het topmerk Bang & Olufsen, ideaal voor een volledige onderdompeling in je favoriete game, film of serie.

Anker

[]

Onze nummer 1: HP Omen 15 met 32 GB intern geheugen

Brute kracht. Dat is wat we over deze HP Omen laptop kunnen zeggen. De videokaart geeft extra power en daardoor profiteer je van razendsnel gamen in 4K. Realistische gameplay gegarandeerd door de combinatie van 32 GB intern geheugen met een Intel® Core™ i9, dus meer cores, hoge kloksnelheden en een snelle refresh rate.

Met het 15,6 inch full HD-scherm wordt al je digitale content helder en kwalitatief weergegeven in een 1920 X 1080 resolutie. Het toetsenbord kan je verlichten in Dragon Red of je kan specifieke toetsen (WASD) markeren in het wit.

Is dit geen overkill, horen we je vragen. Dat hangt van jouw gebruik en voorkeuren af. Ja, voor een groot aantal recente games betekent dit dat je niet per se snellere resultaten hebt.

Maar als je kiest voor een laptop, dan kies je voor multitasken. De extra cores en threads zijn wel belangrijk om een veelvoud aan gecombineerde prestaties te leveren voor bijvoorbeeld streamen en videobewerking.

Games evolueren sneller dan ooit en hierop anticiperen is vooral slim als je lang wil genieten van je aankoop. Dus koop je hardware voor de games van de toekomst.

Anker

[]

De belangrijkste kenmerken van HP Omen 15-DH1049NB

 • Besturing: Windows 10 met gratis update naar Windows 11
 • Processor: Intel® Core™ i9-10885H (8 cores, 16 threads)
 • Grafische kaart (discreet): NVIDIA® GeForce® RTC™ 2080 SUPER (8 GB GDDR6 gereserveerd)
 • Intern geheugen: 32 GB DDR4
 • SSD-opslag: 1 TB
 • Batterijduur: tot 5 uur en 15 minuten
 • 50% opladen in 45 minuten
 • Display: 15,6 inch (39,6 cm)
 • Gewicht: vanaf 2,39 kg
 • 1 Thunderbolt™ 3 (40 Gb/s datasnelheid) met SuperSpeed USB Type-C® poort met 10 Gb/s datasnelheid
 • 1 SuperSpeed USB Type-A poort met 5 GB/s datasnelheid
 • 2 SuperSpeed USB Type-A poort met 5 GB/s datasnelheid

HP Omen 15-DH1049NB

HP Omen 15
Anker

[]

Onze nummer 2: HP Omen 15 met 16 GB intern geheugen

Deze HP Omen 15 met 16 GB intern geheugen zet in op krachtig maar compact. Dat doet het met een opvallend design en indrukwekkende specs. De dunne en lichte laptop wordt aangedreven door een AMD Ryzen 9 processor, verbeterde RT-cores en Tensor-cores (dus realisme die verder gaat door licht- en schaduweffecten, reflecties, … ) en een NVIDIA® GeForce®-videokaart.

Het ontspiegelde display zorgt ervoor dat je minder lichtreflectie hebt. Dat zorgt op zijn beurt voor een aangenamere kijkervaring. De lange accuwerktijd garandeert bingewatchen zonder problemen.

Voor een optimale koeling werd gekozen voor Omen Tempest Cooling. Dat betekent driezijdige ventilatie en een luchtstroom in vijf richtingen om je systeem te koelen als je inzet op maximale prestaties.

Anker

[]

HP Omen 15

De belangrijkste kenmerken van HP Omen 15-EN1009NB

 • Besturing: Windows 10 met gratis update naar Windows 11
 • Processor: AMD Ryzen™ 9 5900HX (8 cores, 16 threads)
 • Grafische kaart (discreet): NVIDIA® GeForce® RTX™ 3070 laptop GPU (8 GB GDDR6 gereserveerd)
 • Intern geheugen: 16 GB
 • SSD-opslag: 1 TB
 • Batterijduur: tot 6 uur en 45 minuten
 • 50% opladen in 45 minuten
 • Display: 15,6 inch (39,6 cm)
 • Gewicht: vanaf 2,46 kg
 • 1 SuperSpeed USB Type-C® met 5 GB/s datasnelheid
 • 1 SuperSpeed USB Type-A poort met 5 GB/s datasnelheid
 • 2 SuperSpeed USB Type-A poort met 5 GB/s datasnelheid

HP Omen 15-EN1009NB

Anker

[]

Onze nummer 3: HP Pavilion Power 15

Een verrassing in deze top drie is misschien de HP Pavilion Power 15, omdat vooral de Omen-reeks naar voren geschoven wordt als dé laptopreeks voor echte gamers. Toch wordt deze Pavilion ook gezien als een gaming laptop omdat hij de ideale balans biedt qua hardware, prijs-kwaliteit én prestaties.

HP kiest in dit toestel voor een Intel® Core™ i5, waarmee je vlot gamet, browset en kortom alles doet wat je over het algemeen wilt doen met een degelijke laptop. Game je niet hardcore elke dag en zet je liever in op een laptop met een goed evenwicht en een lagere kostprijs, dan zit je bij deze Pavilion Power helemaal goed. De erg kwalitatieve NVIDIA® GeForce® RTX™-videokaart garandeert snelle refresh rates en vlotte gameplay.

Een mooi pluspunt: er werd echt aandacht besteed aan de koeling bij deze laptop. Twee fans, brede hoekroosters achteraan en extra ventilatieopeningen zorgen voor een betere luchtstroom en dus een stabieler toestel bij langdurig gebruik.

Anker

[]

De belangrijkste kenmerken van HP Pavilion Power 15-DK2030NB

 • Besturing: Windows 10 met gratis update naar Windows 11Processor: Intel® Core™ i5-11300H (4 cores)
 • Processor: Intel® Core™ i5-11300H (4 cores)
 • Grafische kaart (discreet): NVIDIA® GeForce® RTX™ 3050 laptop GPU (4 GB GDDR6 gereserveerd)
 • Intern geheugen: 8 GB
 • Batterijduur: tot 5 uur en 15 minuten
 • 50% opladen in 45 minuten
 • Display: 15,6 inch (39,6 cm)
 • Gewicht: vanaf 2,23 kg
 • 1 SuperSpeed USB Type-C® met 10 GB/s datasnelheid
 • 1 SuperSpeed USB Type-A met 5 GB/s datasnelheid2 SuperSpeed USB Type A met 5 GB/s datasnelheid
 • 2 SuperSpeed USB Type A met 5 GB/s datasnelheid

HP Pavilion Power 15-DK2030NB

HP Pavilion Power 15
Anker

[]

Onze conclusie

Kies voor de gaming laptop die bij je past en laat je informeren! Zo is het belangrijk om te weten wat de precieze voordelen zijn van laptops versus desktops. Sluit dit aan bij jouw verwachtingen? Zijn dit met andere woorden net de aspecten die jij belangrijk vindt?

Anker

[]

Voordeel 1: mobiliteit!

Voordeel 2: onmiddellijk gebruiksklaar!

Voordeel 3: budgetvriendelijk!

Anker

[]

Ja, je kan zeker kiezen voor een desktop met verwisselbare componenten en een gigantisch scherm. Maar dat betekent ook dat je vastzit op één plaats en vastzit aan één manier om je computer te gebruiken.

Dat hoeft niet zo te zijn. Het voordeel van een gaming laptop is zijn compact design en sterke prestaties die je kan meenemen. Dat betekent: gamen op de trein, werken aan spreadsheets in je favoriete koffiebar of thuis in bed Netflixen. Alles zonder te moeten kiezen tussen het één of het ander.

Verwisselbare onderdelen zijn een kwestie van persoonlijke voorkeur. Een goed presterende grafische kaart kost ook al wat, net als een kapotte ventilator vervangen of een monitor kopen die meekan met de hardware van je desktop.

Dus is het ook een kwestie van wat je zelf wilt. Het comfort van een gebruiksklare laptop of de controle over elk vervangbaar onderdeel van een desktop.

Je vindt al erg betaalbare gaming laptops waarop je zware games kan spelen. Je hoeft met andere woorden geen fortuin meer uit te geven aan superzware desktops die over het algemeen een stuk meer kosten doordat je nog moet investeren in een monitor, toetsenbord en muis. Deze accessoires zijn geïntegreerd in een gaming laptop. Hoewel ze een meerwaarde kunnen zijn voor je gameplay, zijn ze geen must.

Gecombineerd met de erg competitieve grafische kaarten en processoren die in gaming laptops gebruikt worden, kunnen we stellen dat een gaming laptop de betere optie is qua prijs-kwaliteit en dus voor de portemonnee.

Anker

[]

Meer weten over HP-laptops? Laat je informeren en lees onze blogs:

Top 3 beste HP laptops voor studenten
Top 5 HP laptops met 15 inch scherm

Anker

[]